Är vi Sveriges modernaste myndighet?

Nyhet

På Kvalitetsmässan i nästa vecka utses Sveriges modernaste myndighet 2019. Upphandlingsmyndigheten har en god chans att kamma hem utmärkelsen.

Tre myndigheter, Centrala Studiestödsnämnden (CSN), Ekonomistyrningsverket (ESV) och Upphandlingsmyndigheten har blivit slutnominerade till utmärkelsen Sveriges Modernaste Myndighet 2019.  

- Det är fantastiskt roligt att vara i final, bara det känns som en vinst i sig! Att vara modern innebär för oss att vi är nyfikna på och öppna för vår omvärld för att tillsammans med andra driva på mot en hållbar samhällsutveckling, säger Inger Ek, generaldirektör Upphandlingsmyndigheten.

Offentliga inköp är en stor del av den svenska ekonomin och är därför ett viktigt verktyg för samhällsutvecklingen. I detta har Upphandlingsmyndigheten en viktig roll, vi ska vara den drivande och stödjande myndigheten i utvecklingen. Vi har på kort tid etablerat en ny myndighet parallellt med att vi har lyckats leverera stöd till våra kunder. Med hjälp av dialog, samverkan och målfokus har vi lagt rälsen medan vi kör, och det har vi kunnat göra tack vare ett stort engagemang från alla medarbetare och med ett tydligt fokus på både samhällsnytta och kundnytta.

Arrangörerna har tagit fram fyra olika huvudkriterier som den moderna statliga myndigheten bedöms utifrån:

  • kvalitet, enkelhet och effektivitet
  • engagerade och kompetenta chefer och medarbetare
  • förnyelse och innovation
  • hållbar miljö- och klimatmedveten utveckling

Även Upphandlingsmyndighetens medarbetare känner sig stolta över vår nominering. Så här säger exempelvis Heini-Marja Suvilehto, på kundenheten:

- Jag tycker att vi är Sveriges modernaste myndighet för att vi arbetar med kunden i fokus och vi skapar väldigt praktiskt stöd för att vi gemensamt ska få till stånd ett hållbart samhälle. Vi jobbar även med ett väldigt modernt styrmedel nämligen inköp! Sen tycker jag att vi håller på att skapa en sammanhållen kedja från vision och mål till vägen dit, och vi har börjat följa upp effekterna av vårt arbete på ett förnuftigt sätt. Jag tycker det är lite unikt.

Bakom Sveriges modernaste myndighet står Kvalitetsmässan, Statskontoret, PwC, Saco-S och ST. Juryns medlemmar är Britta Lejon, ordförande ST, Jenny Madestam, docent i statsvetenskap och lektor, Lars Amréus, ordförande GD-föreningen, Annelie Roswall Ljunggren, generaldirektör Statskontoret, Lena Emanuelsson, ordförande Saco-S och Henrik Edman, direktör Kvalitetsmässan.

Kvalitetsmässan - Sveriges Modernaste Myndighet

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd