Botkyrka kommun om modellen för sysselsättningskrav: ”Vi har testat alla steg”

Nyhet

Snart blir det lika självklart att ställa sysselsättningskrav som att ställa miljökrav. Det säger tidigare upphandlingschefen i Botkyrka, Anders Kuylser. Botkyrka kommun har provat den nationella modellen för sysselsättningskrav i offentlig upphandling fullt ut. Modellen är ypperlig menar Ander Kuylser.


(Klicka på bilden för att öppna i nytt fönster)

 

Intresset för den nationella modellen för sysselsättningskrav i offentlig upphandling växer. Den underlättar arbetet även för myndigheter som har begränsade möjligheter att mobilisera resurser och kompetens, menar Anders Kuylser och upphandlare Ewa Hedman instämmer:

– Modellen är enkel att tillämpa, även om vi ibland får hoppa över något steg. Den ger möjlighet att göra skillnad för den upphandlande myndighet som vill. Vi har just nu flera personer på väg ut i jobb och bort från bidragsberoendet.

Botkyrka har provat att gå ut till potentiella anbudsgivare med numerära krav på ett antal platser för jobb eller praktik, men de har också använt dialogkrav som en möjlighet att skapa sysselsättning hos leverantören. Syftet med dialogen är att precisera antalet platser som ska skapas under kontraktstiden. Botkyrka testar även att kombinera dialogkrav och numerära krav i en byggentreprenad.

Ta del av hela artikeln om Botkyrkas erfarenheter i Kunskapsbanken om sysselsättningskrav.

Upphandling med mål att öka sysselsättningen

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd