En serie kriterieworkshoppar inom livsmedel arrangeras

Publicerad

Nu under våren arrangeras en serie kriterieworkshoppar för upphandling av livsmedel. Den syftar till att höja kompetensen hos kunniga köpare om komplexiteten i hållbar upphandling och den strategiska inköpsprocessen. Kerstin Dahlbäck, koststrateg på Botkyrka Kommun, är en av deltagarna på kriterieworkshoppen.

- Jag vill få en bild av hur långt man har kommit med tillämpningsanvisningar för att förenkla kriterieanvändning och vilken utveckling som görs på området, säger hon.

Förmiddagen fokuserar på den nya lagstiftningen, de politiska ambitionerna på nationell och lokal nivå, samt på hur Upphandlingsmyndighetens stöd för livsmedelsupphandling kan användas och följas upp.

Eftermiddagen ägnas åt case som deltagarna själva skickat in. Syftet är att deltagarna ska få inspiration, stöd och tips av varandra och av dem som arbetar på livsmedelsområdet på Upphandlingsmyndigheten.

- Det är mycket positivt att vi kan erbjuda en plattform för diskussion och erfarenhets-utbyte så att deltagarna kan utveckla sina affärer utifrån sina egna förutsättningar. Det kan vara svårt att få tid till kompetensutveckling och kriterieworkshoppen kan fungera som ett bra komplement till vårt webbaserade stöd, säger Monica Sihlén, segmentsansvarig livsmedel på Upphandlingsmyndighetens kundenhet.

Kriterieworkshoppen vänder sig till köparsidans upphandlare, kostansvariga, strateger och andra intresserade. I april kommer motsvarande workshoppar genomföras för säljarsidan.

Under våren arrangerar vi fem tillfällen och det kan bli fler i höst om intresse finns från köpare och säljare.

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd