Inköp i en föränderlig värld

Nyhet

Temat för Trendens 2018, Upphandlingsmyndighetens årliga publikation om utvecklingen på upphandlingsområdet, är inköp i en föränderlig värld. Trendens, som i år är mer digitalt tillgänglig, ger kunskap och inspiration om hur upphandlare och leverantörer tar sig an de nya utmaningarna.

Vi fyllde tre år i september och det är tredje gången som vi ger ut Trendens. Vi gör den i magasinsformat för att inspirera fler att göra sunda offentliga affärer för en hållbar framtid.

– Nytt för i år är att Trendens är mer digital än tidigare och nu finns som webbsidor. En annan nyhet är att publikationen den 5 november tar formen av ett seminarium. För de som inte har möjlighet att vara med på plats direktsänder vi seminariet på vår webbplats, berättar Åsa Olsson, kommunikationschef.

Trendens 2018 blandar statistik om upphandlingar och referat av intressanta rättsfall med reportage om upphandlingsarbete runt om i Sverige.

Vi gör även internationella utblickar. I en reseskildring får läsaren följa med till instrumenttillverkare i Pakistan och i en artikel om sysselsättningskrav i upphandlingar berättar vi hur de arbetar i Finland. Där är sysselsättningskrav en väg till en mer hållbar arbetsmarknad.

I Trendens har vi frågat inköpare och upphandlare om hur de ser på årets tema. En av frågorna vi ställer är; hur har förändringarna i omvärlden påverkat inköpsarbetet?

– Yrket har förändrats helt, från att handlägga till att processleda med ett kommunövergripande ansvar för den goda affären, svarar Katarina Appelqvist som är inköpschef i Kungsbacka kommun.

Med Trendens 2018 vill vi ge stöd i förändringen och medverka till fler goda affärer.

Läs våra Trendens-sidor på webben.
Läs mer och anmäl dig till vårt Trendensseminarium den 5 november.  
Ladda ner eller beställ "Trendens 2018".

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd