Kriterierna för kemisk-tekniska produkter revideras

Nyhet

I september påbörjas revideringen av Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier för kemisk-tekniska produkter för professionell hygien, rengöring och underhåll. Revideringen görs med hjälp av en expertgrupp som består av upphandlare, leverantörer, branschorganisationer, miljöorganisationer och myndigheter.

Kemisk-tekniska produkter består av kemiska produkter, till exempel rengöringsmedel och tvättmedel och kosmetiska produkter, till exempel tvål och tandkräm. Produkterna används inom hela den offentliga sektorn och påverkar både människa och miljö. Genom att ställa hållbarhetskrav minskar risken för exponering av allergiframkallande ämnen och utsläppen av svårnedbrytbara ämnen till miljön. 

Expertgruppen har uppstartsmöte den 13 september klockan 13-16 på Upphandlingsmyndigheten i Solna. Det kommer även att vara möjligt att delta på distans via Skype. Under hösten bli det ytterligare 1 - 2 möten. Är du intresserad av att medverka i expertgruppen kan du kontakta Anette Svensson på e-post: anette.svensson@uhmynd.se.

De nya kriterierna beräknas vara klara för publicering i slutet av april 2019.

Behandling av personuppgifter

Tänk på att när du lämnar dina synpunkter kommer dina personuppgifter att registreras och behandlas av Upphandlingsmyndigheten.

Behandling av personuppgifter

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd