Makt, medel och möjligheter i fokus i Trendens

Nyhet

Nu kan du läsa den fjärde upplagan av Upphandlingsmyndighetens årliga rapport Trendens som speglar utvecklingen på upphandlingsområdet under 2019. Ta del av hur upphandling använts för att hitta lösningar som möter samhällsmål.

– Det finns stora möjligheter att använda upphandling för att skapa positiv samhällsförändring. Oavsett om det handlar om att bygga fossilfritt eller minska sjukskrivningar så kan offentlig sektor ha nytta av den innovationskraft som finns på marknaden, säger Inger Ek, generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten.

Årets upplaga fokuserar på hur offentliga beslutsfattare har både makt, medel och möjligheter att påverka förutsättningarna för offentlig upphandling.

– Bra affärer kräver bra ledarskap. Offentliga chefer kan möjliggöra träffsäkra upphandlingar genom att ta fram konkreta mål och styrmedel samt ge organisationen förutsättningar att arbeta tvärfunktionellt mellan verksamhetsområden. I artiklarna lyfter vi olika exempel som jag tror kan inspirera alla som berörs av offentlig upphandling, inte minst beslutsfattare, säger Inger Ek.

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd