Nedstängningen av EU-kommissionens webbtjänst för ESPD-formulär har flyttats fram till den 2 maj 2019

Nyhet

Vi har tidigare flaggat för att EU-kommissionens webbtjänst för ESPD-formulär stänger den 18 april 2019. Nu har tiden för nedstängningen skjutits fram. Den sista dag som tjänsten kan användas är den 2 maj 2019. Efter att webbtjänsten stängts använder du istället den lösning för att skapa ESPD-formulär som din systemleverantör erbjuder.

En leverantör som åberopar ett annat företags kapacitet ska ge in en separat egenförsäkran för vart och ett av de företag vars kapacitet åberopas. För att leverantören ska kunna göra det behöver en upphandlande organisation erbjuda en möjlighet att skapa flera ESPD-formulär.

Upphandlande organisationer har tills nu haft möjlighet att skapa flera ESPD-formulär genom EU-kommissionens webbtjänst. När webbtjänsten för ESPD-formulär stängs försvinner den möjligheten. Upphandlande organisationer bör därför undersöka vilket stöd för ESPD-formulär som systemleverantörerna kan erbjuda. Det kan finnas olika lösningar.

- Vi kommer att erbjuda möjligheten att skapa flera ESPD-formulär genom vårt upphandlingsverktyg, säger Hanna Vehkalahti, strategisk inköpare, Upphandlingsmyndigheten.

Om just er systemleverantör saknar en lösning för att skapa flera ESPD-formulär måste ni som upphandlande organisation själv erbjuda en sådan möjlighet. Det kan exempelvis ske genom att ni erbjuder flera ESPD-formulär i Word- eller pdf-format som de leverantörer vars kapacitet man åberopar får fylla i.

ESPD en standardiserad egenförsäkran

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd