Nytt stöd kring livsmedelsupphandling

Nyhet

Upphandlingsmyndigheten har tagit fram nytt förbättrat webbstöd kring livsmedelsupphandling. Genom tydligare målgruppsanpassning och nya aktuella texter vill vi ge den som arbetar med upphandling av livsmedel eller måltidstjänster stöd i sitt arbete.

Varje dag serveras 3 miljoner måltider i vård, skola och omsorg. Stat, kommuner, landsting och regioner köpte 2016 livsmedel och måltidstjänster för cirka 12 miljarder kronor. Väl fungerande livsmedelsupphandlingar spelar därför en viktig roll i offentlig verksamhet.

Upphandlingsmyndigheten vill erbjuda verktyg för att fatta beslut som ger näringsriktiga och välsmakande måltider till barn, äldre och sjuka, och samtidigt ta hänsyn till djurvälfärd och hållbarhetsaspekter.

Både den som är köpare och den som är säljare av livsmedel och måltidstjänster kan nu enkelt läsa om förberedelsefasen inför upphandlingen, själva upphandlingsprocessen, avtalsförvaltningen, uppföljningen och hållbarhetsfrågor kopplat till den offentliga måltiden. Vi har även anpassat material för den som är beslutsfattare och därmed har ett annat behov av information och stöd.

I samband med publiceringen av de nya webbsidorna startar vi på vår webbplats också en blogg för livsmedel och måltidstjänster. Där kommer vi löpande publicera nyheter, information om kommande aktiviteter, dokumentation från våra genomförda aktiviteter och annat matnyttigt på området.

Till de nya webbsidorna om livsmedel och måltidstjänster

Läs det senaste blogginlägget: Välkommen till de nya livsmedelssidorna och bloggen för livsmedel och måltidstjänster!

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd