Påverka hållbarhetskriterierna för produkter för dokumenthantering

Nyhet

I november påbörjas revideringen av Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier för dokumenthanteringsprodukter och tillhörande förbrukningsmaterial. Revideringen görs i samverkan med en referensgrupp som är öppen för beställare, leverantörer, återförsäljare och andra med relevant expertis inom området. Anmäl dig senast den 5 november om du vill vara med och påverka.

Våra kriterier gör det enklare att upphandla hållbara och energieffektiva dokumenthanteringsprodukter och tillhörande förbrukningsmaterial. Dokumenthanteringsprodukter omfattar utrustning som skrivare, kopiatorer, multifunktionsprodukter (MFD) och scanner. Förbrukningsmaterial omfattar bland annat toner, bläckpatroner och trumma.

Det går nu att anmäla sig till referensgruppen som kommer att träffas vid två tillfällen. Mellan mötena får deltagarna möjlighet att ge sina synpunkter på de nya utkasten som tas fram.

Det första referensgruppsmötet för dokumenthanteringsprodukter är planerat att äga rum måndagen den 12 november klockan 13.00-16:00.

Plats för samtliga möten är Upphandlingsmyndigheten, Svetsarvägen 10, Solna. Det går också att delta via Skype eller telefon. Anmäl dig senast den 5 november till susanna.vesterlund@uhmynd.se om du är intresserad.

Behandling av personuppgifter

Tänk på att när du lämnar dina synpunkter kommer dina personuppgifter att registreras och behandlas av Upphandlingsmyndigheten.

Behandling av personuppgifter.

Ta del av nuvarande hållbarhetskriterier för dokumenthanteringsprodukter.

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd