Upphandlingsmyndigheten fyller ett år

Nyhet

Idag för precis ett år sedan slog Upphandlingsmyndigheten upp sina portar. Mycket har hänt på den korta tiden, konstaterar Inger Ek, generaldirektör.

- Det känns overkligt att det redan är ett år! Trots att en hel del hänt förväntas de kommande åren innebära ännu fler nyheter och möjligheter för både myndigheten och de vi är till för, säger Inger Ek.

Under året som gått har arbetet fortgått med att utveckla hållbarhetskriterier, vägledningar och påbörja projekt inom olika upphandlingsfrågor bland annat dialog och innovation. Under den närmaste tiden ligger naturligtvis stort fokus på den nya lagstiftningen som nu förväntas träda i kraft vid årsskiftet och där myndighetens uppgift är att informera och vägleda.

- Vi vill kunna nå ut till så många av våra intressenter som möjligt och då måste vi utveckla moderna och effektiva metoder och en ändamålsenlig organisation. Vi är en liten myndighet med idag bara ett femtiotal medarbetare och förväntningarna på oss är rätt höga, konstaterar Inger Ek.

Därför har ett organisationsutvecklingsarbete påbörjats inom myndigheten samtidigt som det pågår rekryteringar till ett drygt tiotal tjänster.   

- Målsättningen är att Upphandlingsmyndighetens verksamhet ska göra skillnad för de vi är till för, på vägen för att nå goda och hållbara offentliga affärer, avslutar Inger Ek.

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd