Upphandlingsmyndigheten med i jury för Procura+ Awards

Nyhet

Upphandlingsmyndigheten deltar, genom Johanna Enberg, i juryn för Procura+ Awards 2020, en tävling riktad till upphandlande organisationer.

I Procura+ Awards belönas hållbara och innovativa offentliga upphandlingar. Denna sorts upphandlingar kan leda till betydande förbättringar av offentliga varor, tjänster, processer och infrastruktur.

– Vi är naturligtvis väldigt glada att tillfrågas att ingå i juryn. I Procura+ Awards uppmärksammas och synliggörs dynamiska, framåtblickande och innovativa upphandlande organisationer, berättar Johanna Enberg, strateg med ansvar för innovation på Upphandlingsmyndigheten.

Priset delas ut av organisationen Procura+ i samarbete med EU-projektet Procure2Innovate, där Upphandlingsmyndigheten deltar som kompetenscenter. I det arbetet vägleder och rådger vi andra europeiska länder i deras uppbyggnad av egna kompetenscenter inom innovationsupphandling.

– Det känns viktigt att ha en representant från Procure2Innovate i juryn för Procura+ Awards. Jag tror också att Johanna Enbergs erfarenheter och arbete på Upphandlingsmyndigheten ger ett mervärde till juryn, säger Mark Hidson, Deputy Regional Director vid ICLEI's Sustainable Procurement Centre.

År 2020 Procura+ Awards omfattar fyra kategorier:

  • Årets hållbara upphandling
  • Årets innovationsupphandling
  • Årets innovationsupphandling inom ICT
  • Årets upphandlingsinitiativ

I juryn finns i övrigt representanter från EU-kommissionen och OECD samt ICLEI. Upphandlande organisationer kan skicka in bidrag senast 30 april 2020. Vinnarna presenteras i november 2020.

Procura+ Awards och de övriga deltagarna i juryn

Upphandlingsmyndighetens arbete med Procure2Innovate

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd