Upphandlingsmyndigheten nominerad till Sveriges modernaste myndighet 2019

Nyhet

Kvalitetsmässan har nominerat oss och fem andra myndigheter till Sveriges modernaste myndighet. Vinnaren presenteras i Göteborg den 12 november.

Förutom vi är CSN, Ekonomistyrningsverket, Energimarknadsinspektionen, Kemikalieinspektionen och Länsstyrelsen Värmland nominerade.

– Den svenska statsförvaltningen av idag håller mycket hög klass. Det finns ändå ett behov av att stärka rättssäkerheten, modernisera och effektivisera den statliga förvaltningen ytterligare. Utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet är ett bra sätt att jämföra sig med de bästa och ta ett steg vidare i utvecklingen, skriver Kvalitetsmässan i ett pressmeddelande.

Bedömningen av Sveriges modernaste myndighet utgår från fyra huvudkriterier.

  • Kvalitet, rättssäkerhet och effektivitet
  • Engagerade och kompetenta chefer och medarbetare
  • Förnyelse och innovation
  • Hållbar miljö- och klimatmedveten utveckling

– Vi är en av Sveriges yngsta myndigheter och nu även en av de modernaste. Vi har sedan starten 2015 haft ambitionen att vara effektiva, engagerade, innovativa och hållbara. Nomineringen är ett kvitto på att vi lyckats, säger generaldirektör Inger Ek.

De nominerade myndigheterna kommer att presentera sitt utvecklingsarbete vid en öppen hearing i Stockholm den 10 juni. Efter hearingen görs en slutnominering och skaran av myndigheter blir färre.

Utmärkelsen delas ut av civilminister Ardalan Shekarabi den 12 november på GöteborgsOperan.

Bakom Sveriges modernaste myndighet står Kvalitetsmässan, Statskontoret, PwC, Saco-S och ST. Juryns medlemmar är Britta Lejon, ordförande ST, Jenny Madestam, docent i statsvetenskap och lektor, Lars Amréus, ordförande GD-föreningen, Annelie Roswall Ljunggren, generaldirektör Statskontoret, Lena Emanuelsson, ordförande Saco-S och Henrik Edman, direktör Kvalitetsmässan.

Kvalitetsmässans pressmeddelande

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd