Vi lanserar en första version av ny webbplats

Nyhet

Idag lanserar vi en första betaversion av vår nya webbplats. Var gärna med och påverka utvecklingen av den genom att testa betan och ge oss feedback direkt.

Snart kommer det att vara ännu enklare att hitta relevant information om offentliga affärer: inköp, upphandling och statsstöd. Vi utvecklar vår webbplats för att möjliggöra att snabbt hitta relevant information och stöd – oavsett om du har behov av att göra ett inköp, ska genomföra en upphandling, lämna ett anbud i en upphandling eller behöver förstå statsstödsreglerna. 

– Just nu utvecklar vi en ny digital plattform. Den ska vara hem för myndighetens webbgränssnitt, och innehålla tjänster med fokus på att hjälpa våra besökare. Utvecklingsarbetet utgår från behovsanalys och intervjuer med målgrupperna för vårt stöd. Detta sker kontinuerligt tillsammans med våra besökare på webben. Därför börjar vi med en mindre betaversion, berättar Sanna Burman, projektledare och digital strateg på Upphandlingsmyndigheten 

Lanseringen av huvudwebbplatsen sker gradvis, och första steget är denna mindre betalansering idag som inkluderar en del av vårt stöd i nytt format. Denna betawebbplats innehåller till exempel en ny typ av navigering som utgår från hur det går till att genomföra en upphandling utifrån en övergripande inköpsprocess. 

Under hösten kommer betawebbplatsen att fyllas på. Då kommer delar om hur det går till att lämna ett anbud, rättsliga förutsättningar och hur man arbetar strategiskt med inköp bland annat läggas till. Planen är att i slutet av 2020 övergå till en första version av den nya webbplatsen. Sedan kommer vi kontinuerligt att vidareutveckla vårt digitala erbjudande för att säkerställa att vi hjälper våra besökare utifrån deras behov.  

Under betaperioden kommer ett feedbackverktyg användas för att ge besökarna möjlighet att ge synpunkter direkt, och för oss att vidareutveckla därefter. 

Vi vill gärna att våra besökare hjälper oss genom att komma med inspel på denna betaversion. Där kan man enkelt lämna kommentarer och synpunkter till oss.  

Gå in och kika på vår första betaversion redan nu och lämna gärna din feedback. Dina inspel hjälper oss att bli bättre och mer relevanta för dig.

Frågor och svar om vårt utvecklingsarbete. 

betaversionen av vår webbplats fyller vi på med innehåll efterhand och låter er besökare testa innehåll och funktioner. Därför är många delar, exempelvis startsidan, enkelt utformade för att med tiden utvecklas i både innehåll och design. Flertalet länkar går nu till vår ordinarie webbplats, men i slutet av året är planen att den nya webbplatsen ska vara helt klar. Hjälp oss gärna med feedback på det ni ser, läser och upptäcker i betaversionen.  

Senast uppdaterad:

Relaterad information

TWITTER

Tweeta @uhmynd