Bloggbild_livsmedelsteamet.jpg

Presentation

Livsmedelsteamet
Livsmedelsteamet på Upphandlingsmyndigheten

Vi bloggar om vårt stöd inom upphandling av livsmedel, vårt regeringsuppdrag kring livsmedel och det aktiviteter vi utför för att bidra till bättre livsmedelsupphandlingar. Till livsmedelsbloggen

Delta i arbetet med att utveckla hållbarhetskriterier för livsmedel och måltidstjänster!

Av: Livsmedelsteamet Livsmedel 0

Den 15 maj bjöd vi in till ett öppet intressentmöte för livsmedelskriterierna på vårt kontor i Solna. Syftet var att informera om hur processen med att ta fram hållbarhetskriterier går till, diskutera planer för uppdatering framöver och bjuda in till att delta i de expertgrupper som medverkar i arbetet. Vi presenterade också vad lagen säger kring miljömärkningar och diskuterade vad det innebär för den offentliga affären på livsmedelsområdet.

På mötet deltog ca 25 måltidsansvariga, upphandlare, grossister, underleverantörer, branschorganisationer, märkningsorganisationer och statliga myndigheter på plats och via Skype. Kriteriearbetet kickade igång redan samma eftermiddag då expertgruppen för kyckling och kalkon hade ett första möte. 

Vill du bli medlem i expertgrupp?

Är du intresserad av att bidra till arbetet med livsmedelskriterierna genom att vara medlem i en expertgrupp? Fyll i dina uppgifter i exelfilen nedan och mejla den till oss på livsmedel@uhmynd.se för att anmäla ditt intresse!

Intresseanmälan expertgrupp livsmedelskriterier (Excel)

Tänk på att när du anmäler dig till expertgruppen kommer dina angivna personuppgifter registreras och behandlas av Upphandlingsmyndigheten.

Här kan du läsa mer om Upphandlingsmyndighetens behandling av personuppgifter.

I presentationen från intressentmötet hittar du information om vad det innebär att vara medlem i en expertgrupp.

Presentation öppet intressentmöte livsmedelskriterier (pdf 815 kB) 

Hör gärna av dig till livsmedel@uhmynd.se om du har några frågor eller funderingar!

Allt gott!
Livsmedelsteamet

Kommentera