Bloggbild_innovationdialog.jpg

Presentation

Dialog och innovation

Vi bloggar om spännande möten, workshoppar, seminarier och andra exempel som rör dialog och innovation i upphandling. Till dialog- och innovationsbloggen

EU-projekt om kompetenscenter för innovationsupphandling

Av: Dialog och innovation Dialog och innovation 0

Upphandlingsmyndigheten deltar i ett EU-projekt om kompetenscenter för innovationsupphandling. Projektet handlar om att bygga upp kompetenscenter i fem EU-länder och stärka arbetet i fem EU-länder som redan har etablerade kompetenscenter.

Arbetet inleddes i januari och projektet lanserades vid konferensen EcoProcura i Nederländerna i förra veckan. Projektet ska pågå i fyra år, fram till 2021. I projektet representeras Sverige av Upphandlingsmyndigheten och Kammarkollegiet.

Sverige är ett av fem de länder som har ett etablerat kompetenscentrum inom innovationsupphandling. Övriga länder är Nederländerna, Spanien, Tyskland och Österrike. De fem länder som ska starta kompetenscenter är Estland, Grekland, Irland, Italien och Portugal.

– Upphandlingsmyndigheten har i uppdrag att höja kompetensen om innovationsupphandling, och deltagandet i projektet är ett bra sätt att få ny inspiration till hur vi kan bli ännu bättre på att lämna stöd inom området, säger Johanna Enberg, strateg med inriktning innovation vid Upphandlingsmyndigheten.

– Det är en styrka att arbeta tillsammans med andra EU-länder och vi vinner mycket på att delta i projektet.

Varje år kommer ett etablerat kompetenscenter att samarbeta med ett nytt kompetenscenter. I år samarbetar Sverige med Estland och nästa år kommer vi att samarbeta med Portugal.

Under året har arbetet fokuserat på att deltagarna delat med sig av sina erfarenheter. De kommande åren är tanken att länderna ska testa varandras stödformer och därefter kommer deltagarna förhoppningsvis utveckla nytt stöd.

Upphandlingsmyndighetens pressmeddelande om Procure2Innovate

Procure2Innovate webbplats

Kommentera