Bloggbild_livsmedelsteamet.jpg

Presentation

Livsmedelsteamet
Livsmedelsteamet på Upphandlingsmyndigheten

Vi bloggar om vårt stöd inom upphandling av livsmedel, vårt regeringsuppdrag kring livsmedel och det aktiviteter vi utför för att bidra till bättre livsmedelsupphandlingar. Till livsmedelsbloggen

Höstens branschdialoger om livsmedel och måltidstjänster är igång

Av: Livsmedelsteamet Livsmedel 0

Livsmedelsteamet har sedan 2016 ett regeringsuppdrag som innebär att vi ska stärka kompetensen inom livsmedel och måltidstjänster. Genom uppdraget vill vi bidra till utveckling av strategiska inköpsprocesser inom just livsmedel och måltidstjänster tillsammans med våra kunder.

Livsmedelsbubblor.PNG

Uppdragets flaggskepp är branschdialogerna som vi håller i hela landet. Branschdialogerna, där olika aktörer inom livsmedelskedjan möts och arbetar tillsammans, har som mål att öka förståelsen för olika målgruppers förutsättningar, diskutera gemensamma knäckfrågor och inspirera till utveckling.

Som ni ser i pratbubblorna ovan har dialogerna hittills varit givande. Det bubblar verkligen ute i landet av vilja till utveckling, det är vi väldigt glada över.

Nu är höstens datum klara och vi hoppas såklart att du vill vara med!

Anmäl dig via länkarna nedan

Varmt välkommen in i dialogen!

Växjö 3 oktober

Vi startar höstens turné i Växjö där vi tillsammans utvecklar den offentliga affären utifrån temat ”Små och medelstora företag och tidig dialog”.
Medarrangörer: Länsstyrelsen i Kronobergs län och LRF Sydost

Anmälan och program för dialogen den 3 oktober

Göteborg 9 oktober

Turnén går vidare i Göteborg med startskottet för dialogen med fokus på Digitala möjligheter. Dialogens perspektiv är att lyfta de tekniska möjligheter som används redan idag, men som kan - och bör - utvecklas för att effektivisera den offentliga affären. När information i hela livsmedelskedjan hänger ihop bidrar det till ”Rätt information på rätt plats vid rätt tid som gör det lätt att göra rätt” för både köpare och säljare. Inte minst när det gäller uppföljningsarbetet.

Medarrangörer: Länsstyrelsen i Västra Götalands län, MATtanken och Jordbruksverket.

Anmälan och program för dialogen den 9 oktober

Stockholm 6 november

Vid dialogen i Stockholm fokuserar vi på temat ”Mer svenskt och lokalt på tallriken – Strategi och dialog för en hållbar livsmedelsupphandling”

Medarrangörer: Länsstyrelsen i Stockholms län, LRF Mälardalen och Stockholms läns landsting.

Anmälan och program för dialogen den 6 november

Håll utkik i vårt kalendarium, för inom kort går det också att se program och anmäla sig till branschdialoger på följande platser:

Västerås 13 november

Karlstad 27 november

Jönköping 5 december

 

Kommentera