Bloggbild_livsmedelsteamet.jpg

Presentation

Livsmedelsteamet
Livsmedelsteamet på Upphandlingsmyndigheten

Vi bloggar om vårt stöd inom upphandling av livsmedel, vårt regeringsuppdrag kring livsmedel och det aktiviteter vi utför för att bidra till bättre livsmedelsupphandlingar. Till livsmedelsbloggen

Påminnelse: Tyck till om hållbarhetskriterier för kyckling och kalkon!

Av: Livsmedelsteamet Livsmedel 0

Nu är vi tillbaka efter en härlig sommarledighet. I juli presenterade vi förslaget till nya hållbarhetskriterier för kyckling och kalkon. Det är ett ämne som är aktuellt och har debatterats under sommaren. Och vi vill gärna ha ytterligare synpunkter på kriterierna. Den 24 augusti är sista dagen höra av sig.

Ni som följer vår blogg vet att vi startade arbetet med att uppdatera hållbarhetskriterierna för kyckling och kalkon i våras. Målet är att ytterligare bidra till att hållbara måltider serveras i offentlig sektor. I slutet av juli startade en debatt om våra hållbarhetskriterier. Vi har i en debattartikel i Dagens Samhälle gett vår syn på saken.  

Arbetet med kriterierna har kommit en bra bit på väg. Den 9 juli publicerade vi ett utkast på de uppdaterade hållbarhetskriterierna som vi gärna vill ha synpunkter på senast den 24 augusti.

För att kriterierna ska bli så bra som möjligt vill vi samla in synpunkter från alla som är intresserade av offentlig upphandling av kyckling och kalkon. Kanske arbetar du i offentlig sektor, producerar livsmedel eller äter skolmåltider dagligen? Då berörs du!  

Under hösten påbörjas arbetet med att uppdatera kriterierna inom fisk och skaldjur samt kaffe, te och kakao. Hör av dig till oss på livsmedel@uhmynd.se om du vill veta mer.

Vi ser fram emot en fullspäckad höst!

Livsmedelsteamet

Kommentera