Start

Är upphandling av kulturskola och kulturskoleundervisning en välfärdstjänst?

Publicerad 14 februari 2019
Hej!

Det är svårt att bedöma vad som är "välfärdstjänster" även om en utgår från Bilaga 2a. Det jag specifikt undrar över är om upphandling av kulturskola, kulturskoleundervisning är en välfärdstjänst och kan upphandlas med de nya reglerna?

Isabella

Publicerad 14 februari 2019

Hej Isabella,

Av bilaga 2 a i LOU framgår ett intervall av CPV-koder avseende undervisning och utbildning som avser välfärdstjänster (från 80000000-4 till 80660000-8). I intervallet finns totalt 55 CPV-koder för olika undervisnings- och utbildningstjänster. Du hittar listan i Kommissionens förordning (EG) nr 213/2008, se s. 204–205. Förhoppningsvis kan innehållet i listan vägleda vad som avses med undervisning och utbildning i upphandlingsrätten.

Frågan om vilken CPV-kod kulturskola, kulturskoleundervisning avser har inte prövats av domstol. Vi kan därför inte svara på om tjänsten i fråga faller in under bilaga 2 a i LOU. Detta får avgöras i rättstillämpningen.

Läs mer
Läs mer om Upphandling av välfärdstjänster på vår webbplats.

Med vänliga hälsningar

Therese

19 februari 2019 (Uppdaterat 19 maj 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.