Start

Hur kontrollerar man obetalda skatter eller socialförsäkringsavgifter i praktiken?

Publicerad 27 september 2019
Hej!

Skickade mail till kontakt@kronofogdemyndigheten med ämnesraden
"upphandling och skulduppgift" precis som ni angett i era anvisningar.

Följande automatsvar får jag då:
Vi har mottagit ditt mejl och kommer att behandla det så snart vi kan.

Vill du ha uppgifter från våra register, exempelvis skulduppgifter, kan du endast få det per post eller per telefon. Det finns lagar som hindrar oss från att mejla information från våra register.

Vill du ha svar på annat än allmänna frågor är du välkommen att ringa oss på 0771-7373 00. För information om vår personuppgiftsbehandling se www.kronofogden.se/dinapersonuppgifter ....

Alltså kommer jag inte att få svar på frågan jag ställt. Vi kan inte skicka per post och sedan vänta många dagar. Uppgifter per telefon kan vara svåra att bevisa. Dessutom är det en lång kötid för telefonsamtal.

Tacksam för återkoppling!

Lena Dalström

Publicerad 27 september 2019

Hej!

Informationen i Kronofogdemyndighetens automatsvar är missvisande. Ni kommer att få svar via mail, enligt vår erfarenhet inom ett dygn efter förfrågan.

Vi har kontaktat Kronofogdemyndigheten och bett dem nyansera automatsvaret så det blir tydligare i vilka situationer som de faktiskt kommer att lämna ut svar per mail.

Läs mer
Läs om ny bedömning från Skatteverket påverkar hantering av bevis vid upphandling på vår webbplats samt inlägget Var kan jag kontrollera om det finns obetalda skatte- eller socialförsäkringsskulder? i vår Frågeportalen.

Uppdaterad: den 11 oktober 2019

Robin

27 september 2019

Tills dess kan det vara lämpligt att ni justerar texten på er hemsida så ni slipper en mängd mail i frågan.

mvh

Lena Dalström

27 september 2019

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.