UHM-krav Kalkon
Mitt namn är Helena Pettersson och jag arbetar med avtalsförvaltning i en kommun. Min fråga gäller UHM-kravet Antibiotikaförskrivning 10416:1, A som vi ställt på en rökt skivad kalkon.
Som jag förstått det har just det kravet utgått och jag undrar därför vilket krav-ID som ersätter det kravet? Är det kravet på avancerad nivå 11246 eller ersätts det av 11245, Bas?
Enligt grossisten så uppfyller 11245, B samma innehåll som 10416;1, A men jag undrar hur ni tänkt här?
Tack på förhand!
Mvh
Helena Pettersson
0702912588
Helena Pettersson
Publicerad 10 februari 2020
Hej Helena,
Gällande din fråga om UHM-kravet
Antibiotikaförskrivning 10416:1 finns det generella kriteriet fortfarande kvar
i Kriteriebiblioteket.
Kriteriet har däremot reviderats för att
specifikt gälla Kyckling och kalkon samt för att fungera bättre på marknaden. Det
är troligt att det generella antibiotika kriteriet 10416:1 under året successivt kommer
att ersättas av reviderade djurslagsspecifika kriterier för nötkreatur, gris,
lamm m.m.
Ambitionen i kriterieförvaltningen är
att förbättra kriterieprestandan.
Det kravID som bäst motsvarar 10416:1
för Kyckling och kalkon är baskriterium 11245.
Kriteriet på avancerad nivå 11246 ställer
mer omfattande krav på produktionen än 10416:1 vilket begränsar
marknadstillgången på kalkonprodukter.
Den upphandlande myndigheten bestämmer själv
vilka hållbarhetskriterier som motsvarar organisationens politiska ambition och
övriga förutsättningar.
Bästa hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
12 februari 2020
Fråga oss!
Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.