Start

Omfattas golvvårdsprodukter av kriterierna för kemiska produkter?

Publicerad 08 oktober 2020
Hej!
Jag undrar om det är så att golvvårdsprodukter som golvpolish, golvvax och polishbort inte faller under kemiska produkter vad gäller baskraven? Där står det att det gäller främst rengöring, disk och tvätt och dessa produkter är mer underhåll.

Tacksam för snabbt svar.
MVH
Tobias


Tobias Karlsson

Publicerad 08 oktober 2020

Hej Tobias,

Kriterierna för kemiska produkter är framtagna för rengöringsmedel, tvätt och disk. Golvvårdsprodukter såsom vaxer, polish och polishborttagare ingår inte. Det framgår även i det produktträd som det länkas till i informationstexten om området kemiska produkter.

Anledningen till att polish, vaxer och liknande inte omfattas är bland annat att de innehåller andra råvaror såsom exempelvis speciella tensider (ytaktiva ämnen) för att ha få den filmbildande egenskap de ska ha. Sådana tensider är ofta svårnedbrytbara och kan även vara fluorerade, vilket gör att de har svårt att uppfylla de krav som finns i kriteriebiblioteket för kemiska produkter.

Med vänlig hälsning,

Susanna

09 oktober 2020 (Uppdaterat 10 oktober 2022)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.