Start

Hållbarhetsrisker i leveranskedjan inom elektronikindustrin

Publicerad 27 augusti 2021
Datum:
21 september 2021
Tid:
10:00-11:00
Plats:
Online (Zoom)
Arrangör:
Swedwatch och Upphandlingsmyndigheten

Många av de varor som offentlig sektor köper in tillverkas i komplexa leveranskedjor i länder där det finns betydande hållbarhetsrisker när det gäller mänskliga rättigheter, arbetares rättigheter, miljöskydd och korruption. Tillsammans med Swedwatch arrangerar vi under hösten en seminarieserie i form av webbinarium om hållbarhetsrisker inom olika industrier; elektronik, textil och läkemedel. Välkommen att anmäla dig till det första seminariet!

I det första webbinariet den 21 september är temat problematiken kring elektronikprodukter. Den 21 oktober är fokus textil och sist ut den 25 november är det läkemedel. 

När

Webbinariet äger rum den 21 september klockan 10-11 i Zoom.

Medverkande

Olof  Björnsson, Programme Officer, Swedwatch 
Olof talar om problematiken kring hälsovådliga kemikalier vid tillverkningen av IT-produkter och att kemikalierna kan vara särskilt skadliga för kvinnor.

Daisy  Arago, Executive Director of the Center for Trade Union and Human Rights (CTUHR) (i Filippinerna)
Daisy talar om fabriksarbetarnas  situation i Filipinerna. Majoriteten av fabriksarbetarna är kvinnor. Möjligheterna att hävda sina rättigheter som arbetstagare är mycket begränsade. Daisys presentation är på engelska.

Lisa Sennström, jurist, Upphandlingsmyndigheten
Lisa presenterar Upphandlingsmyndighetens riskanalystjänst som underlättar för upphandlare att identifiera hållbarhetsrisker i leverenskedjor. Hon berättar även om övrigt stöd för hållbara leveranskedjor som myndigheten erbjuder.

Anmälan

Anmälan till seminariet den 21 september är nu stängd.
Vid frågor kontakta kundmote@uhmynd.se