Startsida

Innovationsveckan 2021

Publicerad 28 april 2021

För tredje året i rad genomförs Innovationsveckan för alla som utvecklar offentlig sektor. Den 4–8 oktober 2021 arrangeras aktiviteter runtom i landet. Nu är registreringen öppen för de aktiviteter som du vill anmäla.

Datum: 4-8 oktober 2021

Plats: Online

Innovationsveckan är en nationell kraftsamling för att visa upp det driv och engagemang som finns inom offentlig sektor när det kommer till innovation och förmågan att tänka nytt. Initiativtagare till veckan är SKR och Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – myndigheten för digital förvaltning.

Innovationsveckan är unik: den är lokal och nationell samtidigt. Programmet skapar vi tillsammans, med aktiviteter digitalt och lokalt. Gemensamt är att vi alla arbetar för ett mer innovativt offentligt Sverige.

Vill ni vara med?

Alla aktörer, som bidrar till att hjälpa offentlig sektor att möta framtidens utmaningar, är välkomna som arrangörer av aktiviteter.

Är du och din organisation intresserad av att vara en del av Innovationsveckan? Det går bra att redan nu lägga in planerade aktiviteter i programmet. 

Läs mer om Innovationsveckan och hur du anmäler en aktivitet.

Programmet presenteras den 16 augusti.

Innovationsveckan i korthet

  • Upplägget liknar Almedalsveckan, men aktiviteterna kan arrangeras var som helst i landet, antingen genom digitala eller fysiska möten.
  • Varje aktivitet måste ha en arrangerande/medverkande part från offentlig sektor.
  • Aktiviteterna lägger arrangörer själva in i ett gemensamt program på innovationsveckan.nu. Arrangörerna ansvarar själva för upplägg, genomförande och kommunikation av sitt evenemang.
  • Det är gratis att registrera aktiviteter i Innovationsveckans program, och man kan anmäla aktiviteter fram till den 30 september.

SKR, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG erbjuder plattformen för det gemensamma programmet där alla era aktiviteter blir tillgängliga och sökbara.

Majoriteten av fjolårets aktiviteter anordnandes av kommuner, regioner och statliga myndigheter, varav många i samverkan med civilsamhälle, näringsliv eller akademi. Flera kommuner och regioner arrangerade även dagliga aktiviteter som en form av lokal Innovationsvecka.

Lätt att sprida-priset

Under veckan uppmärksammades bidragen i utmärkelsen Lätt att sprida-priset som instiftats för att lyfta fram och sprida smarta lösningar i offentlig sektor.

Vinnaren av 2020 års pris blev Stöd vid läkemedelshantering – Krossningsdatabasen, en app och hemsida med information om vilka läkemedel som kan krossas så att personer med sväljsvårigheter kan få i sig sina mediciner på ett enklare sätt. Bakom bidraget står Skånes Universitetssjukhus, enhet läkemedel.

Lätt att sprida-prisets vinnare 2020