Start

Internationella funktionshindersdagen 2021

Datum:
2 december 2021
Tid:
12.45-13.30
Plats:
Digitalt seminarium
Arrangör:
Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet

Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet uppmärksammar Internationella funktionshinderdagen 2021 genom att för andra året i rad bjuda in till en nationell samling 1-2 december. Upphandlingsmyndigheten deltar och kommer att tala om att ställa krav på tillgänglighet och universell utformning i upphandling för att skapa ett samhälle för alla.

I år sker samlingen digitalt den 1 – 2 december. Under dessa två dagar kommer vi fördjupa oss i hur funktionshinderspolitiken kan implementeras och stärkas i kommunalt och regionalt arbete. Ledande experter kommer att göra nedslag i flertalet verksamhetsspecifika områden för att ta oss närmare full delaktighet och jämlikhet för personer med funktionsnedsättning.

Upphandlingsmyndigheten deltar dag 2, den 2 december. Vi kommer att presentera hur krav på universell utformning kan bidra till att skapa ett samhälle för alla oavsett funktionsförmåga.

Målgrupp

Nationell samling riktar sig till dig som är anställd eller politiker i kommun och region. Representanter från civilsamhället är också varmt välkomna.

Internationella funktionshindersdagen 2021 program och anmälan senast 29 november