Du är nu på Upphandlingsmyndighetens nya webbplats. Information om vår webbplatsen och hur den är utformad.

Startsida
Ilustration från omslag Trendens 2020

Lunchwebbinarium: Upphandla den effekt du vill ha!

Publicerad 01 februari 2021

Offentlig upphandling handlar inte bara om att köpa in varor och tjänster. Det handlar om att upphandla den effekt du vill ha. När ni upphandlar med rätt effekt gör skattekronorna mer nytta och bidrar till ett bättre samhälle. Det är du som fattar beslut och ger organisatoriska förutsättningar för offentlig verksamhet som sätter ramarna för vilken effekt ni ska få av era inköp.

Datum: 17 februari 2021 klockan 11.30-12.00

Plats: Online

Arrangör: Upphandlingsmyndigheten

I det här lunchwebbinariet presenterar vi flera exempel på hur både kommuner och regioner har genomfört offentliga affärer med samhällseffekt i fokus. Exemplen kommer från vår rapport Trendens, som redogör för upphandlingsåret 2020 – ett ovanligt år som satte samhällets krisberedskap i fokus när pandemin bröt ut.
Trendens 2020

Här kan du följa webbsändningen från klockan 11.30 den 17 februari.

Program

  • Trendens presenterar: offentliga affärer med effekt
  • Beredd på kris – Materialbrist och stabsläge på sjukhus. Lärdomar från regionsamarbetet Varuförsörjningens upphandling av logistiklösning.
    Medverkande: Tommy Levinsson, ordförande Inköpsnämnden för region Västmanland och Sörmland, vice ordförande i Varuförsörjningsnämnden.
  • Minskad miljöpåverkan och fler i sysselsättning – Ystads kommun satsade på innovation och fick en delningstjänst med dubbla effekter.
    Medverkande: Mattias Johansson, inköpschef på Ystads kommun
  • Panelsamtal och frågestund – Vilka förutsättningar krävs för att upphandla effekt?
    Medverkande: Tommy Levinsson, Mattias Johansson och Inger Ek, generaldirektör Upphandlingsmyndigheten.

Vem vänder sig webbinariet till?

Det här webbinariet riktar sig främst till dig som fattar beslut, styr, leder och ger de organisatoriska förutsättningarna för offentlig verksamhet. Du kan vara politiker eller chef inom en offentlig organisation. Men alla med intresse av möjligheterna till samhällsutveckling genom smarta offentliga affärer är välkomna att delta.

Webbinariet kommer att kunna ses i efterhand på vår Youtube-kanal.