Start

Mötesplats offentliga affärer

  • Event
Datum:
7-8 september 2022
Plats:
Stockholm, Nackastrandsmässan
Arrangör:
Hexanova Events

På konferensen Mötesplats Offentliga Affärer behandlas allt från ny lagstiftning och rättspraxis till hållbar samhällsutveckling och upphandling i ett osäkert samhällsläge. Upphandlingsmyndigheten är partner och har ingått i programrådet 2022.

Vi deltar i år på tio programpunkter, både i egna och i andras.

Onsdag 7 september​

09.10 Formaliakrav vs. affärsmässighet. Panelsamtal där bland andra Inger Ek, Generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten, deltar.

10.50 Hur upphandlar vi i ett osäkert samhällsläge?​ Panelsamtal där bland andra Anders Asplund, Chefsjurist på Upphandlingsmyndigheten, deltar.

13.20 Nya EU-regler för att motverka handelshinder​. Seminarium med Magnus Lindbäck, Statsstödsexpert, och Anders Asplund, Chefsjurist, Upphandlingsmyndigheten 

14.40 Så etablerar du ändamålsenliga inköpsorganisationer​. Seminarium med personal från Upphandlingsmyndigheten.

14.40 Så kan offentlig upphandling bidra till cirkulär och fossilfri omställning​. Seminarium med Joakim Thornéus, Hållbarhetsspecialist på Upphandlingsmyndigheten

14.40 Afori – arenan för innovationsupphandling​. Paneldiskussion kring hur upphandling kan driva på den gröna omställningen, öka välfärden och snabba på kommersialiseringen av innovation som leds av Linda Swirtun, Samverkansledsare för Afori på Upphandlingsmyndigheten.

Torsdag 8 september ​

09.30 Vi tar pulsen på upphandlingssverige och ger dig tillgång till de viktigaste analyserna​. Seminarium med bland andra Andreas Doherty och Sanna Burman från Upphandlingsmyndigheten.

11.20 Överprövning 4.0 – Ett samtal om det viktigaste som påverkar dig​. Paneldiskussion med bland andra Anders Asplund, Chefsjurist på Upphandlingsmyndigheten.

15.20 Så upphandlar du samhällsviktig verksamhet​. Seminarium med Henrik Grönberg från Upphandlingsmyndigheten.

15.20 Så främjar du social hänsyn och minskad klimatpåverkan vid upphandling inom bygg- och anläggningssektorn. Seminarium med Patrick Amofah och Ellionor Triay Strömvall från Upphandlingsmyndigheten.​

Mer om Mötesplats offentliga affärer