Du är nu på Upphandlingsmyndighetens nya webbplats. Information om vår webbplatsen och hur den är utformad.

Storkök

Det offentliga köket är en energikrävande verksamhet. I en skolbyggnad, till exempel, beräknas storköket stå för runt 13% av elanvändningen (exkl. elvärme). Utrustningen som används för tillagning, kylförvaring och disk är energikrävande och står ofta på under många timmar per dag. Sett ur ett livscykelkostnadsperspektiv så är det högst relevant att efterfråga energieffektiv utrustning och produkter av god kvalitet. Storköksutrustningen är designad för en lång livslängd och intensiv användning.

Datatable
KriterieNivåTypKriteriegruppExpandera rad för mer information
Innehåll av antibakteriella ämnenBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - generella krav
IsoleringsmaterialBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - generella krav
Mätning av vattenanvändningAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - huv-, underbänk-, grov- och kombidiskmaskiner
FörspolningBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - huv-, underbänk-, grov- och kombidiskmaskiner
FörspolningAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - huv-, underbänk-, grov- och kombidiskmaskiner
VärmeåtervinningAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - huv-, underbänk-, grov- och kombidiskmaskiner
LjudnivåBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - huv-, underbänk-, grov- och kombidiskmaskiner
LjudnivåSpjutspetsnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - huv-, underbänk-, grov- och kombidiskmaskiner
EnergieffektivitetBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - kokgrytor
EnergieffektivitetAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - kokgrytor
EnergieffektivitetSpjutspetsnivåTilldelningskriterierStorköksutrustning - kokgrytor
Elektronisk styrningBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - kokgrytor
Energianvändning - rengöringsverktygBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - kokgrytor
LjudnivåBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - kokgrytor
SpistypAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - spisar och stekbord
HällbeläggningAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - spisar och stekbord
Stekbord - energianvändningBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - spisar och stekbord
Mätning av vattenanvändningAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - tunnel- och banddiskmaskiner
VärmeåtervinningAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - tunnel- och banddiskmaskiner
Minskad slutsköljvattenmängdAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - tunnel- och banddiskmaskiner
FörspolningBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - tunnel- och banddiskmaskiner
FörspolningAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - tunnel- och banddiskmaskiner
LjudnivåBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - tunnel- och banddiskmaskiner
LjudnivåAvancerad nivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - tunnel- och banddiskmaskiner
KärntemperaturmätningBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning - ugnar
FuktighetsstyrningAvancerad nivåTilldelningskriterierStorköksutrustning - ugnar
Livscykelkostnadsberäkning kyl- och frysskåpBasnivåTilldelningskriterierStorköksutrustning- kyl- och frysskåp
KöldmedierBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning- kyl- och frysskåp
LjudnivåBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning- kyl- och frysskåp
EnergianvändningBasnivåTeknisk specifikationStorköksutrustning- tallriksdispensers och vagnar