Du är nu på Upphandlingsmyndighetens nya webbplats. Information om vår webbplatsen och hur den är utformad.

Ny webbplats – samskapad med användarna

Publicerad 16 december 2020

Nu lanserar vi en ny webbplats som är skapad utifrån webbplatsbesökarnas behov. Det är nu enklare att hitta relevant information och använda våra tjänster. Och utvecklingen av webbplatsen fortsätter.

Nu kan alla som behöver förstå eller har frågor om offentlig upphandling eller statsstödsregler enkelt hitta svar på Upphandlingsmyndighetens webbplats. Efter fem år med en gammal plattform har en ny digital plattform tagits fram tillsammans med användarna.

– Jag är väldigt nöjd att vi nu efter ett intensivt arbete kan lansera en ny och modern webbplats. Att nyttja de digitala möjligheter som finns är avgörande för att vi ska nå ut med kunskap och uppfylla vårt uppdrag. Vi behöver därför kunna erbjuda våra målgrupper ett relevant stöd som de verkligen har nytta av, säger Upphandlingsmyndighetens generaldirektör Inger Ek.

Ny kriterietjänst på plats och mer kommer

Fokus i utvecklingsarbetet har varit att hela tiden arbeta utifrån målgruppernas behov och tillsammans med användarna skapa ett kunskapsnav för offentliga affärer. Det har gjorts genom att kontinuerligt undersöka och anpassa struktur, innehåll och tjänster utifrån nyttan för användarna. Bland annat har en ny kriterietjänst tagits fram, som gör det enklare att hitta kriterier och använda dem i sin upphandling. Frågeportalen har också integrerats i webbplatsen för att direkt ge svar på frågor kopplat till sidinnehåll.

– Det här sättet att arbeta med vår webbplats tar vi med oss i det fortsatta utvecklingsarbetet. Redan i januari kommer en ny riskanalystjänst som ska ge stöd i riskbedömningen i samband med köp av varor som produceras i andra länder. Längre fram kommer förstås också en statistiktjänst som följd av vårt nya uppdrag som statistikmyndighet. Vår webbplats blir aldrig klar eftersom omvärlden ständigt förändras och vi tar hela tiden fram nytt stöd för att stötta och utveckla den offentliga affären. Men nu har vi en bra grund att stå på som är långsiktigt hållbar och kan växa med oss i framtiden, säger Inger Ek.

Hjälp oss att utveckla webbplatsen

Var gärna med och påverka den fortsatta utvecklingen av webbplatsen genom att testa och ge feedback direkt. I det inbyggda feedbackverktyget kan du enkelt ge tumme upp och ner för olika delar och även lämna kommentarer eller synpunkter. Dina inspel hjälper oss att bli bättre och mer relevant för dig.