Matvision för gladare matgäster

I Sverige serveras i genomsnitt 3 miljoner offentliga måltider per dag.

Som beslutsfattare över den offentliga måltiden i din kommun är nöjda matgäster ett viktigt mål på samma sätt som engagerad måltidspersonal och ett konkurrenskraftigt näringsliv är det.

Matgäster som erbjuds välsmakande och näringsriktiga måltider i en bra miljö ger ett mervärde i form av nöjda föräldrar till barn på förskola och skola, nöjda barn till föräldrar inom äldre- och omsorgsvården och nöjda anhöriga till patienter i sjukvården. Nöjda matgäster kan fås genom en mängd olika lösningar – vilka lösningar passar i din kommun?

Inom en matvision ryms så mycket mer än näringsriktiga livsmedel inom budgeterade ramar. En matstrategi kan sträcka sig från kommunens behov av råvaror eller andra typer av måltidslösningar till hur den matgästen ska uppleva måltiden som ska hjälpa skolbarnet att lära sig nya saken och patienten att tillfriskna – för många matgäster bör även behovet av näring och igenkänning tillgodoses i det som kan vara individens höjdpunkt under dagen.

Låt matvisionen just vara så visionär att ni kan diskutera och göra det bästa av kommunens förutsättningar. Låt er inspireras av goda exempel och sträva efter att tillsammans nå ert mål.

Senast uppdaterad: