Start

Höjt stöd till flygplatser som nu får GBER-stöd under covid-19

Kan beslutat förutbestämt stödbelopp till flygplats höjas med upp till 20 % utan nytt beslut?

Maria Marklund

Publicerad 11 juni 2020

Hej Maria,

Vi förstår din fråga som att du undrar om ett redan beslutat och godkänt stöd enligt den allmänna gruppundantagsförordningen (GBER) kan höjas med 20 procent utan nytt beslut från kommissionen.

Ny sammanfattande information måste anmälas till kommissionen om stödet höjs mer än 20 procent över den budget som tidigare anmälts för 2020 eller om villkoren för stödet ändras. I och med det kan stödbeloppet till en flygplats höjas upp till 20 procent utan ny anmälan och utan nytt beslut från kommissionen. Detta förutsätter att inga andra villkor för stödet ändras och att alla tillämpliga villkor i den allmänna gruppundantagsförordningen är uppfyllda.

Läs mer
Med vänlig hälsning,

Annika G W

12 juni 2020 (Uppdaterat 12 juli 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 32 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.