På dessa sidor hittar du stöd och information om de regler som kan aktualiseras vid offentlig upphandling.
Här hittar du övergripande information om upphandlingslagstiftningen.
Här hittar du information om olika sorters avtal och kontrakt inklusive blandade upphandlingar, uppdelning av kontrakt och ändringar av avtal.
Här hittar du vårt stöd om reglerna för samordnad upphandling, däribland regler om inköpscentraler.
Här hittar du stöd om de olika upphandlingsförfarandena.
Här hittar du vårt stöd om överprövning, skadestånd och upphandlingsskadeavgift.
Här hittar du stöd om upphandlingsreglerna kopplat till social och miljömässig hållbarhet.
Utöver upphandlingsreglerna finns det andra lagar och regler som kan bli aktuella vid offentlig upphandling. Här kan du läsa mer om dessa.
EU har antagit flera paket med sanktioner som svar på Rysslands krig mot Ukraina. Här beskriver vi hur sanktionerna bör tillämpas och hanteras i offentliga upphandlingar i Sverige.
På grund av det akuta läget i Ukraina väntas antalet asylsökande öka väsentligt i Sverige. Det kan innebära att upphandlingar och inköp behöver göras väldigt snabbt för att täcka de behov som då uppstår. Ta del av vårt stöd om upphandling i akuta situationer.
EU:s regler om offentlig upphandling gäller inte längre för Storbritannien och brittiska upphandlingar annonseras i fortsättningen inte på Tenders Electronic Daily (TED). Istället är det Frihandelsavtalet mellan EU och Storbritannien som trädde i kraft den 1 januari 2021 och WTO-avtalet om offentlig upphandling som reglerar parternas åtaganden gentemot varandra.