Start

Nyheter

Här hittar du bland annat nyheter om vårt stöd, vår myndighet och vår omvärld.

8 juli 2024

EU:s förordning om nettonollindustrin har trätt i kraft. Den ska tillämpas från och med den 29 juni 2024. Syftet med förordningen är bland annat att stärka EU:s konkurrenskraft på området men också energisystemets försörjningstrygghet och omställningen till ren energi. Detta ska hjälpa EU att nå sina klimat- och energimål för 2030 och bli klimatneutralt 2050. Förordningen pekar ut ett antal teknologier, bland annat solceller, vindkraft, batterier samt koldioxidavskiljning och lagring.

7 maj 2024

Den så kallade IPI-förordningen ger EU-kommissionen möjlighet att besluta om IPI-åtgärder. En sådan åtgärd kan vara att begränsa tillträdet till offentliga upphandlingar för leverantörer, varor och tjänster från tredjeländer. Ett beslut om en IPI-åtgärd ska föregås av en särskild utredning. Den 24 april 2024 tillkännagav EU-kommissionen att en sådan utredning har inletts, om medicintekniska produkter från Kina.

Händer håller mugg med Upphandlingsmyndighetens logotyp

I vårt nyhetsbrev samlar vi tips och nyheter för dig som är intresserad och vill hålla dig uppdaterad om offentlig upphandling och statsstödsregler. Nyhetsbrevet kommer ut varannan vecka.