Start

Nyheter

Här hittar du bland annat nyheter om vårt stöd, vår myndighet och vår omvärld.

28 september 2022

Offentlig sektor upphandlar bygg och anläggning för runt 200 miljarder varje år. Samtidigt har byggbranschen en hel del att komma till rätta med när det gäller social hållbarhet, som till exempel bristande jämställdhet, diskriminering, arbetskraftsbrist, olyckor och dåliga arbetsvillkor. Offentlig sektor kan här göra stor skillnad. Vi har vi tagit fram och samlat stöd för att underlätta för att ta social hänsyn vid bygg- och anläggningsupphandlingar.

30 augusti 2022

De offentliga inköpen av livsmedel kan i stor utsträckning påverka hur offentliga måltider inverkar på miljö, klimat och människorna som arbetar i livsmedelsproduktionen. Vi har därför tagit fram förslag på nya kriterier som gör det enklare att ställa hållbarhetskrav på bland annat minskad användning av växtskyddsmedel samt skydd för biologisk mångfald. Vi vill ha synpunkter på förslagen senast den 30 september.

Händer håller mugg med Upphandlingsmyndighetens logotyp

I vårt nyhetsbrev samlar vi tips och nyheter för dig som är intresserad och vill hålla dig uppdaterad om offentlig upphandling och statsstödsregler. Nyhetsbrevet kommer ut varannan vecka.