Start

Vad innebär OEM, Original Equipment Manufacturer för dokumenthanteringsprodukter?

Publicerad 07 april 2022
hej! Jag har inte riktigt förstått innebörden av OEM, Original Equipment Manufacturer och hur detta kontrolleras. Det finns återvunna toners från original tillverkaren där toners behålls i original tillverkarens produktionsflöde. Sen finns det många övriga återanvända toners där det inte framgår vem som är original tillverkaren. Kan även det senare alternativet definieras som OEM?

Anna Löfström

Publicerad 07 april 2022

Hej Anna!

OEM-tonerkassetter (Original Equipment Manufacturer) är tillverkade av en originaltillverkare för att passa deras skrivare. Sådana tonerkassetter kan dock fyllas på och restaureras av andra tillverkare. Det framgår om tonerkassetten är en OEM-tonerkassett från början, vilket återvinningsföretaget kan ge information om. Vid köp av en restaurerad OEM-tonerkassett minskar man risken för att få tonerkassetter som inte är kompatibla med skrivare.

De tonerkassetter som benämns som kloner (clones) är nytillverkade olagliga kopior av tonerkassetter och kan inte ses som OEM-kassetter.

Det finns andra återanvända tonerkassetter som renoverats och återfyllts av seriösa aktörer. Du kan läsa mer om återanvända tonerkassetter hos den europeiska branschföreningen Etira.

Hälsningar

Susanna

Hållbarhetsspecialist

12 april 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.