Start

Nytt och förbättrat i vår kriterietjänst

Publicerad 02 februari 2022

Förutom en uppdaterad design och struktur erbjuder vår kriterietjänst nu bland annat nya funktioner för att jämföra kriterier och nivåer mellan varandra, för att se vilka som passar bäst att använda i aktuell upphandling.

Vår kriterietjänst har sedan nylanseringen för ett år sedan genomgått ett antal förbättringar. Både utseendemässigt och funktionsmässigt, baserat på behov och insikter från våra användare. Senaste utvecklingen har bland annat lett till en ny struktur för kriteriesidorna med flikar för att tydliggöra vad som är kriterietext att använda i upphandlingsdokument, information om tillämpning kring hur kravet kan användas och fördjupad information med bland annat motiv till användning.

En annan efterfrågad funktion är möjligheten att jämföra kriterier och nivåer på kriterier mellan varandra. Denna funktion finns nu tillgänglig på alla kriteriesidorna, med möjlighet att jämföra upp till tre kriterier, för att avgöra vilka som passar bäst att använda i aktuell upphandling.

På varje kriteriesida finns också möjlighet att spara krav för nedladdning, dessa adderas då till en samlingssida som är nåbar från toppen av webbplatsen under ”Sparade kriterier”. Därifrån kan du sedan välja att ladda ner kriterierna i olika dokumentformat.

Sedan tidigare har vi även lanserat en filtreringsfunktion i tjänsten för att enkelt kunna filtrera ut kriterier baserat bland annat på de nationella miljömålen och Agenda 2030.

Hitta hållbarhetskriterier i vår kriterietjänst

Vi fortsätter ständigt med att utveckla våra digitala tjänster, med utgångspunkt från våra användares behov. Vill du vara med och påverka utvecklingen av våra digitala tjänster och vår webbplats i stort – anmäl dig som testpilot för vårt digitala kunskapsnav!

Bli testpilot för våra digitala tjänster