Start

Vilka CPV-koder är sådana tjänster som omfattas av de nya förenklade reglerna?

Hej,
Hur definieras "sociala och andra särskilda tjänster" bl.a. med avseende på de nya upphandlingsreglerna/tröskelvärden/direktupphandling?
Har sökt på er hemsida för att hitta definitionen samt exempel på "särskilda tjänster", men kan inte hitta något.

Hans Johansson

Publicerad 21 januari 2022

Hej Hans,

Från och med den 1 februari 2022 kommer bilaga 2 a att utgå och de tjänster som benämns ”välfärdstjänster” kommer återinföras i bilaga 2. Det innebär att samtliga sociala tjänster och andra särskilda tjänster kommer ingå i bilaga 2. I dagsläget (före den 1 februari 2022) är dessa tjänster uppdelade i bilaga 2 och bilaga 2 a.

Den 1 februari kommer vi uppdatera vår sida med de olika bilagorna med den nya bilaga 2, men till dess får du läsa bilaga 2 och bilaga 2 a tillsammans för att ta del av samtliga tjänster som omfattas av benämningen "sociala tjänster och andra särskilda tjänster".

Med vänliga hälsning,

Erika

Jurist

21 januari 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.