Start

Hur upphandlas akuta behov orsakade av kriser eller krig?

Hej

Vi måste alla förbereda oss på att ta emot flyktingar från Ukraina. Måste exempelvis boenden etc. upphandlas enligt LOU eller finns det snabbspår i lagen vid den här typen av akuta och oförutsedda situationer som kriget innebär?

M

Publicerad 10 mars 2022

Hej,

Utgångspunkten är att alla inköp som upphandlande organisationer genomför ska konkurrensutsättas enligt upphandlingslagstiftningen. Ibland råder dock förutsättningar som innebär att det inte är möjlighet att genomföra annonserade upphandlingsförfaranden. Upphandlingslagstiftningen är anpassad för akuta situationer, exempelvis omfattande ökningar av antalet asylsökande.

På vår webbplats har vi redogjort för vad som är viktigt att tänka på vid upphandling i akuta situationer.

Läs mer
Utöver vårt stöd på webben om upphandling i akuta situationer kan du även hitta mer information under taggen Synnerlig brådska.

Med vänlig hälsning,

Erika

Jurist

10 mars 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.