Start

Bättre affärer för 819 miljarder! Seminarium 7: Metodik för kategoristyrd hållbar upphandling

  • Event
Datum:
22 september 2023
Tid:
13:00-16:00
Plats:
Näringslivets hus, Storgatan 19 samt online
Arrangör:
Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och Regioner och Upphandlingsmyndigheten

Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och Regioner och Upphandlingsmyndigheten fortsätter med de gemensamma seminarierna kring kategoristyrning. Den 22 september är ni välkomna till ett seminarium med Jonathan O'Brien på plats från Näringslivets hus i Stockholm.

För att kunna upphandla hållbart krävs en förändring i verksamheten som till stor del involverar inköp och leverantörskedjor. Jonathan O'Brien, författare till flera böcker om kategoristyrning, förklarar hur medarbetare inom inköp och i värdekedjorna kan utveckla befintliga metoder för att nå målen om hållbarhet. Seminariet ger en inblick i den metodik och struktur som krävs och kommer delvis att hållas på engelska.

Civilminister Erik Slottner inleder seminariet som är kostnadsfritt och arrangeras i samverkan mellan Svenskt Näringsliv, SKR och Upphandlingsmyndigheten.

Seminariet vänder sig till både offentliga och privata inköpare som vill lära sig mer om hur man upphandlar hållbart.

Deltar och kommenterar gör bland andra: Andreas Takacs – Green Cargo, Per-Arne Jonsson – Effso, Mia Friari Söderholm – Adda, Daniel Strand – Scania,  Ann Eva Askensten – Upphandlingsmyndigheten, Sebastian Nordgren – Nacka kommun och Sven Anders Stegare – Handelshögskolan i Stockholm.

Moderatorer är Ellen Hausel Heldahl från Svenskt Näringsliv och Karin Peedu från SKR.

Delta digitalt

Sändningen pågår mellan kl 13.00-16.00

Länk till sändningen 

Hantering av personuppgifter

När du anmäler dig kommer dina angivna personuppgifter registreras och behandlas av Upphandlingsmyndigheten. Personuppgifterna som lämnas i samband med anmälan sparas bara så länge som det krävs för administrationen. Syftet med behandlingen av personuppgifterna är att uppfylla myndighetens informationsuppdrag. Uppgifterna kan fås ut eller tas bort på begäran.

Om Upphandlingsmyndighetens behandling av personuppgifter

Tidigare seminarium i serien