Start

Finns exempel på inrättade innovationspartnerskap?

Publicerad 22 april 2018
Hej,

Känner ni till några exempel på upphandling av innovationspartnerskap som har genomförts sedan förfarandet infördes?

Charlott

Publicerad 22 april 2018

Hej,

Stockholms läns landsting (SLL) har påbörjat en samordnad upphandling om att inrätta innovationspartnerskap avseende avancerade öppenvårdskuvöser. Upphandlingen annonserades genom Karolinska Universitetssjukhuset.

Även Helsingborgs hamn har genomfört ett innovationspartnerskap..

Det finns även exempel i ett antal i andra EU-länder och i EES-länder. Stavangers kommun (norska: Stavanger kommune) i Norge har information om innovationspartnerskap på sin webbplats.


Med vänlig hälsning,
Johanna genom Gustavs konto

Gustav

23 april 2018 (Uppdaterat 30 april 2020)

Jag undrar om det finns ytterligare exempel nu? Vet att Helsingborgs hamn har gjort ett i år. Finns det fler svenska/skandinaviska exempel?

Tove

23 augusti 2019

Hej Tove,

Vi känner inte till några fler påbörjade innovationspartnerskap än det som Helsingborgs hamn har påbörjat. SLL:s innovationspartnerskap som vi nämner i föregående inlägg avbröts tidigare i år.

Vi rekommenderar att titta närmare på Norge för mer information och inspiration om innovationspartnerskap. Läs gärna om Norges 14 pågående innovationspartnerskap på den norska organisationens Innovasjon Norges webbplats. Se särskilt exemplet ”Nullvisjonen i norske vegtunneler” som kan vara ett lätt exempel att förstå då det har en tydlig behovsägare och en konkret utmaning som ska lösas.

På den norska organisationens Difi:s webbplats anskaffelser.no kan du ta del av en mall till upphandlingsdokument samt en avtalsmall för innovationspartnerskap.

Med vänliga hälsningar,

Erika

Jurist

27 augusti 2019

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.