Start

Verifikation av oparfymerat

Publicerad 03 september 2020
Hej!
Jag har en fråga om verifikatet till kravet om oparfymerat nedan. Är det tillräckligt med avsnitt nr 9 i säkerhetsdatablad som verifikat? Om det inte står parfym eller lätt parfymerad där i avsnitt 9, är det då tillräckligt som verifikat?

4.5.2 Oparfymerat Produkten ska inte innehålla parfymer, det vill säga ämnen/ämnesblandningar som är tillsatta i syfte att förbättra produktens doftegenskaper. 10586 Bas • Produktens innehållsdeklaration i enlighet med detergentförordningen 648/2004 med sammansättningsuppgifter i vikt% där det framgår att ordet parfym och/eller deklarationspliktiga parfymämnen (enligt detergentförordning) inte finns med.
• Produkter som inte omfattas av detergentförordningen: produktens innehållsförteckning med sammansättningsuppgifter i vikt% där det framgår att parfym inte ingår.
• Annat bevis som visar att kravet uppfylls.

Anneli Forslin

Publicerad 03 september 2020

Hej Anneli,

Produktens säkerhetsdatablad räcker inte som bevis för att produkten är oparfymerad, eftersom parfym kan ingå i små mängder som ligger under gränsen för vad som måste tas upp i ett säkerhetsdatablad.
Det krävs en innehållsdeklaration för att säkerställa att produkten är parfymfri. Innehållsdeklaration hittar du på etiketter och produktinformationsblad.

Med vänlig hälsning,

Susanna

Hållbarhetsspecialist

04 september 2020 (Uppdaterat 06 september 2022)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.