Start

Vad innebär termen ”uppdragsform”?

Publicerad 14 november 2023
Hej,
Jag undrar vad uppdragsform är och var jag kan finna mer information om detta?

Olof

Publicerad 14 november 2023

Hej Olof,

Termen ”uppdragsform” förekommer inte i upphandlingslagstiftningens regler och det finns så vitt vi känner till inte heller någon generell definition för termen.

Termen används dock många gånger i samband med olika byggprojekt och brukar då ha en koppling till de administrativa föreskrifterna som tillämpas i samband med de olika standardavtalen. Ett exempel på uppdragsform kan vara konsultuppdrag (enskilt konsultuppdrag) eller konsultuppdrag med underkonsulter (generalkonsultuppdrag).

För mer information om hur termen ska tillämpas och tolkas i samband med ett byggprojekt rekommenderar vi att ni kontaktar Svensk byggtjänst som är den organisation som tillhandahåller standardavtalsmallarna med tillhörande administrativa föreskrifter.

Vänliga hälsningar,

Victoria

Jurist

20 november 2023

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 33 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd.