Du är nu på Upphandlingsmyndighetens nya webbplats. Information om vår webbplatsen och hur den är utformad.

Startsida

Mjölk och mjölkprodukter av får-och getmjölksråvara

I Sverige konsumeras ca 18 kg ost per person och år.  Marknadsbalansen visar att den inhemska produktionen av ost över tid har minskat medan förbrukningen har ökat.. Den svenska andelen av förbrukningen är idag drygt 40 procent, jämfört med ca 86 procent år 2000, vilket innebär att majoriteten av osten som konsumeras i Sverige produceras i andra länder (se källhänvisning i Introduktion nedan).  

Mjölk och mjölkprodukter av får-och getmjölksråvara
KriterieNivåTypExpandera rad för mer information
Operativa ingrepp med bedövning - kött och mjölk från lamm, får och getBasnivåTeknisk specifikation
Betesdrift och utevistelse - kött och mjölk från lamm, får och getBasnivåTeknisk specifikation
Ansvarsfull antibiotikaanvändning - kött och mjölkBasnivåTeknisk specifikation
EU-ekologisk varaBasnivåTeknisk specifikation

Ladda ner valda kriterier