Start

Hur går utvärderingen till vid en konkurrenspräglad dialog?

Publicerad 12 april 2017
Hej
Hur går utvärderingen till vid en konkurrenspräglad dialog? Vem är det som utvärderar? Kan myndigheten ha en person som utvärderar eller vilka ska ingå i utvärderingsgruppen?

Maria E

Publicerad 12 april 2017

Hej Maria,

Mig veterligen görs inte utvärderingen på något annorlunda sätt vid en konkurrenspräglad dialog i förhållande till upphandlingar som genomförs med andra förfaranden.

Upphandlingsreglerna anger inte vem eller vilka från den upphandlande myndigheten det är som ska delta i utvärderingen, utan det är upp till varje upphandlande myndighet att avgöra vilka kompetenser som ska delta i genomförandet av upphandlingen.

Hur sammansättningen av kompetenser ser ut varierar från fall till fall, men det är relativt vanligt att man i en upphandling har till exempel en intern referensgrupp, projektgrupp, styrgrupp, och i vissa fall tar man även in sakkunniga personer utanför den egna organisationen för att få rätt kompetens vid genomförandet av upphandlingen.

Med vänlig hälsning

Mattias

Upphandlingsjurist

16 april 2017

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.