Start

Statistik om upphandlingar inom tandvård

Publicerad 21 april 2020
Hej! Vi är två studenter på GU som skriver uppsats om LOU:s påverkan på det tandtekniska yrket. Vi undrar om vart vi kan få tag på information om hur många upphandlingar som görs gällande tandtekniska tjänster (nutid) och hur regioner samarbetar gällande dessa frågor.
Tack på förhand
/Christian & Anne
Tandteknikerstudenter TTU20

Christian Nordlander

Publicerad 21 april 2020

Hej Christian och Anne,

Tack för er fråga!

Vi har tyvärr inte så detaljerad statistik kring tandvårdsrelaterade upphandlingar. Den statistik jag kunnat få fram rör Tandläkarvård och tillhörande tjänster (CPV 8513 och CPV 85131). Inom detta område annonserades 9 upphandlingar 2018, vilket är den senaste statistik som finns tillgänglig. Ungefär hälften av dessa upphandlingar har annonserats av regioner och den andra hälften står kommuner och statliga myndigheter för. Ingen av de upphandlingar som annonserats av regioner har varit en så kallad samordnad upphandling, det vill säga att flera upphandlande organisationer går samman och gör en gemensam upphandling. Endast en av upphandlingarna var en samordnad upphandling och den annonserades av fyra kommuner gemensamt.

Lycka till!

Hälsningar

Annika T

23 april 2020

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.