Start

Statistik om upphandlingar inom tandvård

Publicerad 21 april 2020
Hej! Vi är två studenter på GU som skriver uppsats om LOU:s påverkan på det tandtekniska yrket. Vi undrar om vart vi kan få tag på information om hur många upphandlingar som görs gällande tandtekniska tjänster (nutid) och hur regioner samarbetar gällande dessa frågor.
Tack på förhand
/Christian & Anne
Tandteknikerstudenter TTU20

Christian Nordlander

Publicerad 21 april 2020

Hej Christian och Anne,

Tack för er fråga!

Vi har nyligen lanserat vår statistikdatabas där vi redovisar uppgifter om de upphandlingar som utförs i Sverige. För statistik angående tandläkarvård och tillhörande tjänster (CPV 8513 och CPV 85131) gäller följande.
Inom detta område annonserades 8 upphandlingar 2021, vilket är den senaste statistik som finns tillgänglig. Sex av dessa upphandlingar har annonserats av regioner och resterande från statliga myndigheter. Ingen av dessa bestod av en samordnad upphandling, det vill säga en upphandling där flera upphandlande organisationer går samman och gör en gemensam upphandling.

Under år 2018 annonserades 9 upphandlingar inom samma område. Ungefär hälften av dessa upphandlingar annonserades av regioner och den andra hälften stod kommuner och statliga myndigheter för. Ingen av de upphandlingar som hade annonserats av regioner var en så kallad samordnad upphandling. Endast en av upphandlingarna var en samordnad upphandling och den annonserades av fyra kommuner gemensamt.

Lycka till!

Hälsningar

Annika T

23 april 2020 (Uppdaterat 22 april 2022)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.