Start

Nytt utseende för vår Frågeportal!

Publicerad 22 oktober 2021
Som du kanske märkt har vår Frågeportal fått ett nytt utseende. Har du synpunkter, förslag, tankar eller annan feedback till oss med anledning av detta, kommentera gärna nedan!

Med vänliga hälsningar,

Erika

Upphandlingsjurist

Publicerad 22 oktober 2021

Jag saknar möjligheten att titta på de senast inkomna frågorna, d.v.s att lista alla inkomna frågor med de senast inkomna först. Det var ett bra sätt att hålla sig uppdaterad. Utan den möjligheten tycker jag att nyttan med frågeportalen blir betydligt sämre. Har jag missat något? Är det fortfarande möjligt?

Per Johansson

27 oktober 2021

Hej Per!

Just nu saknas tyvärr möjligheten att öppna upp en lista med samtliga inlägg, men vi jobbar på att utveckla den funktionaliteten!

Tills dess kan du kika på Frågeportalens startsida. Under respektive kategori visas se senaste besvarade frågorna för respektive kategori med det senast besvarade överst. Jag hoppas detta hjälper dig att hålla dig uppdaterad!

Med vänliga hälsningar,

Erika

Upphandlingsjurist

28 oktober 2021

Instämmer med ovan. Denna funktion använde jag mig av varje vecka, för att hålla mig uppdaterad i frågeportalen.

Sara

02 november 2021

Kommer ni lägga in funktionen där man kan se alla inlägg, fördelat under kategorier igen? (låg lite "gömt" nere i hörnet innan)

Att snabbt hitta rätt och relevant information, blev betydligt svårare nu. Att hitta en fråga som liknar min egen kan vara väldigt tidsödande jämfört med att klicka på en kategori där allt fanns tidigare.
Mvh, Maria

Maria

04 november 2021

Hej Sara och Maria!

Stort tack för er input. Det är mycket värdefullt för oss att veta vad ni behöver för att Frågeportalen ska hjälpa er så mycket som möjligt. Vi planerar att utveckla en liknande funktion, fast förhoppningsvis ännu bättre! När detta kommer bli klart kan jag dessvärre inte svara på i dagsläget. Till dess hoppas jag följande information kan hjälpa er hitta rätt bland våra inlägg så länge!

Se alla inlägg i en kategori
Nu har vi byggt upp Frågeportalen så att alla kategorier på startsidan visar de senaste inläggen. Klickar du på "Ladda fler" går det att se alla inlägg i en kategori i kronologisk ordning (nyast först).

Använda taggar för att hitta inlägg
Klickar du på en tagg i ett inlägg (taggarna visas under rubriken på inlägget) kommer du till en lista med alla inlägg med den taggen. Inläggen visas i kronologisk ordning (nyast först).

Sök efter frågor och svar
Testa även gärna vår sökfunktion i det blåa fältet på Frågeportalens startsida eller högst upp i högra hörnet och kika i fliken "Frågeportalen".

Med vänliga hälsningar,

Erika

Upphandlingsjurist

04 november 2021

Tycker att det är mycket rörigare nu och betydligt svårare att få överblick. Kan inte annat än att helt instämma med ovanstående personer. Funktionen med senaste frågor är ett måste. Får man fråga varför ni gjorde om strukturen? Upplevde som sagt att den tidigare var betydligt mer användarvänlig, överblickbar och funktionell.

Maria

15 november 2021

Hej Maria!

Så tråkigt att höra att du inte tycker det blivit bättre. Vi ska givetvis göra allt vi kan för att vårt nya gränssnitt ska upplevas minst lika bra som det förra.

Den främsta anledningen till att Frågeportalen fått ett nytt utseende är för att slippa den fragmenterade upplevelsen av hela Upphandlingsmyndighetens stöd. Numera finns Frågeportalen tillgänglig på vår webbplats, till skillnad mot tidigare då det var en separat plattform. Vår förhoppning är att detta ska göra det lättare att ta till sig information hos oss, oavsett om det är frågor och svar, webbstöd eller artiklar. Med det sagt vill vi såklart behålla det som var bra med den gamla strukturen och vi kommer fortsätta vidareutveckla Frågeportalen så den blir så bra som möjligt!

Som jag skrivit i svaret ovan är det fortfarande möjligt att se alla senaste frågor. De visas numera direkt på Frågeportalens startsida fördelat per kategori. Vi planerar att utveckla en funktion för att få fram samtliga senaste frågor på en och samma sida och där det förhoppningsvis även kommer vara möjligt att använda taggarna för att lättare kunna leta sig fram till den information man söker. Jag hoppas även att mitt tidigare svar i den här tråden kan hjälpa dig att hitta det du söker tills vidare.

Stort tack för din feedback!

Med vänliga hälsningar,

Erika

Upphandlingsjurist

16 november 2021

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.