Start

Jämför kriterier

Här kan du jämföra olika kriterier och nivåer mellan varandra, för att se vilka som passar bäst att använda i din upphandling. Du kan jämföra upp till tre kriterier.

Jämför kriterie 1, formuläret skickas in automatiskt när ett alternativ har valts

Information om batteriers hälsotillstånd (ny och återbrukad utrustning)

Krav ID
11544
Kriterienivå
Basnivå
Kriterietyp
Teknisk specifikation
Kravtext

Leverantören ska förse utrustningen med en förinstallerad programvara för att fastställa och övervaka batteriets/ackumulatorns status. Programvaran ska göra det möjligt att läsa av batteriets eller ackumulatorns hälsotillstånd1 och laddningsstatus2. Det ska även visa antal fulladdningscykler3 som redan har genomförts i batteriet/ackumulatorn. Samtliga uppgifter ska visas för användaren.

Programvaran ska också innehålla tips på hur användarna kan maximera batteriets livslängd. 

1Hälsotillstånd: Aktuell full laddningskapacitet (i mAh) uttryckt i procent av den dimensionerade kapaciteten (nominell kapacitet).
2Laddningsstatus: Den återstående batterikapaciteten uttryckt i procent av full laddningskapacitet (SBS-IF, 1998). 
3Laddningscykel: En laddningscykel är slutförd när batteriet är fullt laddat från 0 procent upp till 100 procent och sedan urladdat ned till 0 procent. Detta kan åstadkommas genom att batteriet delvis laddas och laddas ur flera gånger på olika nivåer av laddningsstatus, förutsatt att den totala procentandelen laddning/urladdning är ungefär lika stor som den nominella kapaciteten.

Jämför kriterie 2, formuläret skickas in automatiskt när ett alternativ har valts
Jämför kriterie 3, formuläret skickas in automatiskt när ett alternativ har valts