Start

Hållbarhet (hälsa, miljö, rättvist arbete villkor och olaglig diskriminering).

Publicerad 24 januari 2019
Hej,
Ska upphandla webbaserad IT-tjänst. Fundera på vilka krav (och formulering) jag ska ställa gällande hälsa, miljö, rättvist arbetevillkor och olaglig diskriminering. Kan någon hjälpa mig med den frågan. Dessvärre är det mycket bråttom. Planera att publicera upphandlingen den 28/1.
Hälsn,
Lennart Martinsson, Upphandlare, Karolinska Institutet Solna

Lennart Martinsson

Publicerad 24 januari 2019

Hej,

Tyvärr har Upphandlingsmyndigheten inga framtagna miljökrav vad gäller IT-tjänster, utan endast vad gäller IT-produkter, vilket du kan läsa mer om här https://www.upphandlingsmyndigheten.se/hallbarhet/stall-hallbarhetskrav/it-och-telekom/ 

Om det är så att ni bedömer att det finns en risk för oskäliga arbetsvillkor vid utförandet av kontraktet kan det bli aktuellt att ställa krav på arbetsrättsliga villkor. Mer information om arbetsrättsliga villkor och förslag på hur dessa kan tillämpas hittar du i vårt kriteriebibliotek här https://www.upphandlingsmyndigheten.se/hallbarhet/stall-hallbarhetskrav/arbetsrattsliga-villkor/

Med vänlig hälsning//Lisa

Lisa

25 januari 2019 (Uppdaterat 14 juli 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.