Start

När ska "flamskyddande funktion" efterfrågas, krav 10016:2?

Publicerad 19 maj 2020
Hej,
Jag undrar vad som avses med "där flamskyddande funktion efterfrågas" i krav 10016:2. Hur vet vi att/när vi ska efterfråga en flamskyddande funktion? Är det vanliga personalkläder, patientkläder eller har det enbart med t.ex. brandskyddskläder att göra?

Sofia Bennmarker

Publicerad 19 maj 2020

Hej!

Flamskyddande funktion efterfrågas där det i verksamheten finns behov av flamskyddade textilier för att försvåra att textilier antänds. Ni behöver göra en behovsanalys för att bedöma inom vilka produkttyper ett sådant behov finns. Krav på brandsäkerhet ställs i viss tillämpningar för möbler, till exempel brandkrav för vårdbäddar. I många lokaler kan man förebygga brandrisker på annat sätt än att använda sig av flamskyddade textilier.

Läs mer om att genomföra en behovsanalys på vår webbplats.

Med vänlig hälsning

Susanna

26 maj 2020 (Uppdaterat 26 maj 2020)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.