Start

Vilken beteckning kommer den nya LOU att ha?

Publicerad 05 januari 2022
Hej,

Jag har sett beteckningen LAG 2021:1110 figurera på riksdagens hemsida. Stämmer det att detta är den nya beteckningen för Lag om offentlig upphandling, nu när förenklat förfarande utgår?

Tack på förhand

Christian S

Publicerad 05 januari 2022

Hej Christina,

De nya förenklade bestämmelserna regleras genom lag om ändring i lagen (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU) med SFS-numer 2021:1110. Eftersom det endast är delar i den befintliga lagen som ändras så kommer beteckningen för de olika upphandlingslagarna att vara desamma som innan ändringen.

Det är inte ovanligt att lagar justeras och ändras under dess giltighetstid. Vilka ändringar som har genomförts samt förarbetena till ändringarna framgår i ändringsregistret för respektive lag. Du hittar länk till ändringsregistret högst upp i lagarna som finns publicerad på riksdagens webbplats.

Som exempel kan nämnas att LOU har varit föremål för 10 olika ändringar sedan lagen trädde i kraft den 1 januari 2017.

Vänliga hälsningar,

Victoria

Jurist

05 januari 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.