Start

Miljöspendanalyser, var hittar jag klimatindikatorer?

Publicerad 06 februari 2024
Jag letar efter Excelfil med MiljöSPENDanalysdata - LCA metoden. Var kan jag hitta dessa klimatindikatorer? Jag arbetar INTE inom offentlig sektor och om jag förstått det rätt ska jag inte använda indikatorer från input-output analysen

Birgit Landquist

Publicerad 06 februari 2024

Hej Birgit,

Vi är medvetna om att det inte är helt lätt att hitta i vårt material om miljöspend. Vi ska försöka se över strukturen på hur vi visar materialet. Excelfilen med process-LCA klimatindikatorer ligger under rubriken Verktyg för miljöspendanalys av enskilda organisationer på vår webbplats. Du hittar länken till Excelfilen med klimatindikatorerna som en nedladdningsbar fil långt ner på sidan under rubriken klimatindikatorer. Observera att länken innebär att en fil laddas ner på din dator.

Det stämmer att vi förordar att använda process-LCA klimatindikatorerna för en enskild organisation, men vi har även indikatorer för input-outputmetodiken. Främsta anledningen är att process-LCA indikatorerna är mer detaljerade och enklare att ersätta med egna värden om era leverantörer kan tillhandahålla sådana.

Du hittar mer information om klimatindikatorer och de två metoderna för att framställa miljöspendanalyser (process-LCA och input/out-modell) på vår webbplats.

Sammanfattningsvis, valet mellan process-LCA och input-outputmodell beror på organisationens behov och syfte med analysen. Båda metoderna ger insikter om inköpens miljöpåverkan, men fokuserar på olika aspekter och är tänkta att användas i olika sammanhang.

Med vänlig hälsning,

Heini-Marja

Hållbarhetsspecialist

08 februari 2024

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.