Start

Behöver man meddela tilldelningsbeslut vid avrop på ramavtal med samtliga villkor fastställda?

Publicerad 30 januari 2017
Hej
Försöker få fram om det behövs upprättas ett tilldelningsbeslut när man gör avrop och valt rangordning som avropsordning?

Peter Tidbeck

Publicerad 30 januari 2017

Hej Peter!

Det finns inte någon skyldighet att upplysa om tilldelningsbeslut vid avrop från ramavtal där samtliga villkor är fastställda.

Det finns inte några särskilda bestämmelser om hur valet av leverantör eller anbud ska gå till när endast en leverantör kan bli aktuell att tilldelas kontraktet. En förklaring till detta är att det inte finns några särskilda bestämmelser om hur valet av leverantör eller anbud ska gå till när endast en leverantör kan bli aktuell att tilldelas kontraktet. Det vill säga någon förhandling eller utvärdering av leverantörens (ursprungliga) anbud ska i sådana fall inte ske och några tilldelningskriterier ska då inte användas. Kontraktet tilldelas istället direkt med tillämpning av villkoren som fastställts i ramavtalet (se prop. 2015/16:195 s. 517).

Med vänliga hälsningar

Anton

30 januari 2017 (Uppdaterat 29 januari 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 32 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.